MadelenH
tirsdag 19. mai 2009
forskjellige kokemetoder
›
koking- dekkes med veske og varmebehandles ved 100g damping- varmebehandles ved hjelp av damp fra væske posjering- trekker i væske på en tem...
17 kommentarer:
mikroorganismer og andre smittestoffer
›
En mikroorganisme er en levende organisme som er så liten at man normalt ikke ser den. Koloni=samling av mikroorganismer Grupper av mikroorg...
Rammebetingelser
›
Betyr forholdene som gir rammene for en aktivitet. Er forhold i bedrift og samfunn som virker inn på bedriften og driften av den. Bedriftene...
torsdag 8. januar 2009
Matbårne sykdommer
›
Matforgiftning: da blir man syk av giftstoffer(toksiner) som finnes i maten, som det kan være fler årsaker til at finnes i maten. * mikroor...
Gjærbakst
›
Deiger: gjærdeiger : usøtede - Brød, rundstykker, horn - mel, vann,gjær,salt, fett blandes/eltes søtet - Boller, julekake, skoleboller-...
onsdag 7. januar 2009
Energigivende/ikke energigivende næringstoffer
›
Ikke energigivede: mineraler, vitaminer og sporstoffer Energigivende: Fett, karbohydrater og protein Ulike fettyper: Animalsk fett: - Svin -...
Avfallshåndtering
›
2005- gjennomsnitt hver normann 407 kg søppel, dvs over 1 kg søppel hver dag. + forretninger og alt sånt. viktig med kildesortering, skadeli...
›
Startsiden
Vis nettversjon