skip to main | skip to sidebar

MadelenH

onsdag 10. september 2008

Kål

Kilde: Bama

Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt

Forskjellige varianter:

- Grønnkål

- Hodekål

- Kinakål

- Knutekål

- Pak choy

- Pyntekål

- Romanesco

- Rosenkål

- Rødkål

- Savoykål

- Spisskål

- Nykål

Historie: Kål er en av de eldste grønnsakene vi vet om og det er tre typer av den: høstkål, vinterkål og sommerkål.

Bruksområde: Forskjellige matretter og salater

Oppbevaring: De fleste kåler trives ved 0*C

Næringstoffer:

* Mineraler
* Fiber
* C-vitaminer

Kvalitetskrav: Kålenes felleskrav er stortsett at de er hele og fine.





Lagt inn av Madelen H kl. 17:35
Etiketter: Frukt og Grønnsaker, Kål

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyere innlegg Eldre innlegg Startsiden
Vis mobilversjon
Abonner på: Legg inn kommentarer (Atom)

Bloggarkiv

  • ►  2009 (8)
    • ►  mai (3)
    • ►  januar (5)
  • ▼  2008 (57)
    • ►  oktober (1)
    • ▼  september (56)
      • Sauser
      • Supper
      • Legering
      • Krafter
      • Kalde jevninger
      • Varme jevninger
      • Poteter
      • Øvrige grønnsaker
      • Tomater
      • Stilkselleri, stangselleri
      • Squash
      • spirer
      • Sopp
      • Sellerirot
      • Salater
      • Rødbete
      • Reddik
      • Persillerot
      • Paprika
      • Løk og purre
      • Kålrot
      • Kål
      • Krydderurter
      • Gulrøtter
      • Gresskar
      • Erter og bønner
      • Chili
      • Brokkoli
      • Blomkål
      • Avocado
      • Grønn og hvit asparges
      • Slangeagurk
      • Øvrige frukter
      • Ugli
      • Sweetie
      • Sitron
      • Pære
      • Pomelo
      • Plommer
      • Pasjonsfrukt
      • Papaya
      • Nektarin
      • Melon
      • Mango
      • Lime
      • Kumquat
      • Klementin
      • Kiwi
      • Kaffirlime
      • Grapefrukt
      • Fersken
      • Epler
      • Druer
      • Banan
      • Appelsin
      • Ananas

Om meg

Madelen H
Vis hele profilen min