Appelsin
Historie: Ordet appelsin betyr kinesisk eple, og kommer fra tyskernes Apfelsine. I Europa begynte vi å produsere appelsin på 1800-tallet. Det er litt uenighet om hvor appelsinen kommer fra, noen mener det er mellom Kina og India mens andre mener det er mellom Kina og Vietnam. Det er to forskjellige appelsin typer, blond og rød appelsiner. De blonde har et fruktkjøtt som er gult mens de røde har ett rødt fruktkjøtt. Appelsinen er faktisk den viktigste trefrukten i verden.
Bruksområde: Appelsiner kan brukes til å lage juice, spises som frukt, pynt til koltbormat, fruktsalater og forskjellige sauser.
Næringsinnhold: Appelsinen er rik på c-vitaminer og består også av mineralene jern, kalsium og fosfor. Den er også fylt med 13 andre typer vitaminer.
Oppbevaring: Appelsin trives best ved 2-5*C, da kan den holde seg i ca 2-3 uker.
Kvalitetskrav: Appelsinen skal ha et jevnt farget skall som løsner lett, den skal være fast i fruktkjøttet uten noen myke flekker. Smaken skal også være saftig og god.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar