lørdag 6. september 2008

Druer

Røde druer Grønne druer
Blå druer
Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt
Druer
Historie: Druene er en av den eldste frukten vi vet om, de har vært kjent i over 5000 år og kommer opprinnelig fra Asia. Druer er også en av de fruktene som er mestdyrkende i hele verden. Det er mange forskjellige drueslag , og de finnes i flere farger. De tre vanligste er røde, grønne og blå. Det skilles også mellom vindruer og borddruer. De fleste druene går med til vin og brennevinsproduksjon , hele 80% mens kun 10% går med til å spises på vanlig vis.
Bruksområde: Druene bruker vi i fruktsalater, til forskjellige typer oster, kjøtt, til å lage vin og brennevin, rosiner og ikke minst spiser vi de naturelle.
Næringsinnhold: I druer en det druesukker og endel mineraler:jern, kalsium og fosfor.
Oppbevaring: Druene trives best ved 0-2*C, de forskjellige sortene har forksjellig holdbarhet men om det er gode lagringsforhold kan de holde i flere uker.
Kvalitetskrav: Druene skal være saftige, de skal også være hele, uten noen sprekker og skader. De skal heller ikke være myke og de skal også sitte fast i stilken sin.

Ingen kommentarer: