Historie: Eplene kommer opprinnelig fra Asia, og har vært kjent hetl siden steinalderen. Fargen på skallet kan variere fra grønt, rødt, gult, gulrødt. De første som startet fruktdyrkinga i norge var munkene. Ettertraktede steder å dyrke dem er fra hardanger og helt opp til Møre og Romsdal. Det finnes vanvittig mange forskjellige eplevarianter. Noen kjente sorter er: aroma, rød gravenstein, rød aroma, summerred og åkerø.
Bruksområde: Eplene brukes ofte i fruktsalater, eplekaker, eplepaier, eplegrøt, til forskjellige typer oster og de spises naturelle.
Oppbevaring: Eplene bør oppbevares ved 1-2*C, det er forskjellig holdbarhet på de avhengig av hvilke slag det er, men for at de skal holde lengst mulig bør de holde en lav tempratur med riktig luftfuktighet.
Næringsinnhold: Eplene er kalorifattige men inneholder noe c-vitaminer, og fiber.
Kvalitetskrav: Eplene skal være hele og fine i skallet. Det skal ikke være noen hull eller stygge flekker, stilken skal være festet i eplet og det skal være fast.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar