mandag 8. september 2008

Grapefrukt

Grapefrukt

Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt

Historie: USA er den største produsenten av grapefrukt, men den ble oppdaget først i puerto rico rundt år 1750. Grapefrukten er en krysning mellom pomelo og appelsin. Det er flere varianter av grapefrukten men i hovedsak er det kun 2, med hvitt eller rosa/rødt fruktkjøtt. De med hvitt fruktkjøtt, er litt syrligere enn den med rosa/rødt.

Bruksområde: Grapefrukten brukes i fruktsalater, presses til juice eller spises som et mellommåltid.

Oppbevaring: Grapefrukten trives best ved 10-12*C og har en lang holdbarhet.

Næringsinnhold: Grapefrukten inneholder endel c-vitaminer, og den bitre smaken er grunnet at den inneholder kinin og naringin

Kvalitetskrav: Grapefrukten skal være hel og fin, uten misfarging og bløte/mørke flekker.

Ingen kommentarer: